KookJij

Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn

Als je liefhebber bent van wild kun je het seizoen een beetje rekken door het een en ander in de diepvries te doen. Zo heb je altijd wat lekkers op voorraad als het in de winkels niet te verkrijgen is. Het wildseizoen is relatief kort dus je moet je slag slaan als de tijd daar is. En zeg nou zelf wat is er nou lekkerder dan zo'n stoofpotje van wild, daar zit toch veel meer smaak aan dan gewoon vlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn te bereiden

  1. Braad het vlees aan en doe alle kruiden erbij.
  2. Bak in een andere pan het spek met de sjalotten, daarna gaat alles bij elkaar.
  3. Voeg de mosterd, wijn en de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 2 tot 3 uur op een klein pitje sudderen, voeg, indien nodig extra bouillon of wijn toe.
  4. Voeg op het laatst de champignons en de peperkoek toe, laat het nog even stoven totdat de champignons gaar zijn en het vlees zacht is.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met rode kool of spruitjes. Een stoofpeertje en/of appelcompote maakt het helemaal tot een feest.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst