Recept
« Terug naar recepten
Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn
PT180M
Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn
Als je liefhebber bent van wild kun je het seizoen een beetje rekken door het een en ander in de diepvries te doen. Zo heb je altijd wat lekkers op voorraad als het in de winkels niet te verkrijgen is.
Het wildseizoen is relatief kort dus je moet je slag slaan als de tijd daar is.
En zeg nou zelf wat is er nou lekkerder dan zo'n stoofpotje van wild, daar zit toch veel meer smaak aan dan gewoon vlees.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wildstoofpot van hert, haas en wildzwijn te bereiden
- Braad het vlees aan en doe alle kruiden erbij.
- Bak in een andere pan het spek met de sjalotten, daarna gaat alles bij elkaar.
- Voeg de mosterd, wijn en de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 2 tot 3 uur op een klein pitje sudderen, voeg, indien nodig extra bouillon of wijn toe.
- Voeg op het laatst de champignons en de peperkoek toe, laat het nog even stoven totdat de champignons gaar zijn en het vlees zacht is.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met rode kool of spruitjes. Een stoofpeertje en/of appelcompote maakt het helemaal tot een feest.