Recept
« Terug naar recepten
Bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn
PT180M
Bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn
Niet alleen met Kerstmis maar gedurende het hele wildseizoen maak je
deze heerlijke Bourgondische wildstoofschotel van hert en wildzwijn.
Natuurlijk kun je ook ander wild gebruiken zoals; ree, haas of fazant.
Ik heb hierbij "soepgroenten" zoals knolselderij, bleekselderij, wortel en prei
omdat dit prima smaakmakers zijn die de volle smaak van het wild nog
eens extra versterken. Eigenlijk hoeft het dus niet zo spannend te zijn als de
basis ingrediënten maar goed zijn.
Je kunt in plaats van wijn ook bier gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bourgondische stoofpot van hert en wildzwijn te bereiden
- Verhit de olie met de boter in een pan (die daarna mee de oven in kan) en bak hierin het vlees rondom bruin, bestrooi met peper en zout. Doe dit eventueel in meerder partijen om te voorkomen dat het vlees "gekookt" wordt. Zet het vlees opzij.
- Bak de spekjes, sjalotten en gehakte knoflook rondom bruin en voeg daarna de fijngesneden bleekselderij, wortel en knolselderij toe. Schep alles goed door elkaar en stoof het een beetje aan, voeg dan de fijngesneden prei en de tijm, jeneverbessen, kruidnagels, laurierblaadjes en piment toe, schep alles door elkaar.
- Voeg de bouillon (fond) en de wijn toe, breng het geheel aan de kook en plaats de pan met het deksel erop ongeveer 2 ½ uur in een voorverwarmde oven op 175 graden.
- Regelmatig door elkaar scheppen en eventueel de temperatuur een beetje bijsturen.
- Vlak voor het serveren de (zure) room erdoorheen scheppen, en garneren met een beetje peterselie. Heb je toevallig roze peperbolletjes dan is het leuk om die er een beetje overheen te strooien. Het is echter niet nodig om ze speciaal daarvoor aan te schaffen.