KookJij

Sukadelapjes met peperkoek en boerenjongens

Sommige mensen noemen het ouderwets, ik noem het nostalgie. De heerlijke geur van het draadjesvlees hangt door het hele huis. Gewoon door de pot boerenjongens die ik nog had staan kwam ik op het idee. Zeker een goed idee als je van variatie houd.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sukadelapjes met peperkoek en boerenjongens te bereiden

  1. Bestrooi het vlees met peper en zout, verhit in een braadpan de braadboter en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin.
  2. Voeg de sjalotten, laurier, kruidnagel, piment, azijn, bouillon en rode wijn toe.
  3. Laat dit geheel eventjes goed stoven en kruimel er dan de peperkoek bij en voeg de boerenjongens toe.
  4. Zet het pitje klein en laat dit ongeveer 2 uurtje zachtjes stoven (of totdat het vlees goed gaar is maar nog net niet uit elkaar valt). 
  5. Roer regelmatig goed over de bodem anders koekt de peperkoek aan de bodem vast.
  6. Serveer er eventueel nog een klein lepeltje boerenjongens overheen, want de andere zijn opgegaan in de saus en zijn niet meer terug te vinden.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Je kunt de boerenjongens ook goed vervangen door rozijnen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst