Recept
« Terug naar recepten
Sukadelapjes met peperkoek en boerenjongens
PT120M
Sukadelapjes met peperkoek en boerenjongens
Sommige mensen noemen het ouderwets, ik noem het nostalgie. De
heerlijke geur van het draadjesvlees hangt door het hele huis. Gewoon
door de pot boerenjongens die ik nog had staan kwam ik op het idee. Zeker
een goed idee als je van variatie houd.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sukadelapjes met peperkoek en boerenjongens te bereiden
- Bestrooi het vlees met peper en zout, verhit in een braadpan de braadboter en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin.
- Voeg de sjalotten, laurier, kruidnagel, piment, azijn, bouillon en rode wijn toe.
- Laat dit geheel eventjes goed stoven en kruimel er dan de peperkoek bij en voeg de boerenjongens toe.
- Zet het pitje klein en laat dit ongeveer 2 uurtje zachtjes stoven (of totdat het vlees goed gaar is maar nog net niet uit elkaar valt).
- Roer regelmatig goed over de bodem anders koekt de peperkoek aan de bodem vast.
- Serveer er eventueel nog een klein lepeltje boerenjongens overheen, want de andere zijn opgegaan in de saus en zijn niet meer terug te vinden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
TIP: Je kunt de boerenjongens ook goed vervangen door rozijnen.