Recept
« Terug naar recepten
Mosselsausjes en dips
PT20M
Mosselsausjes en dips
Deze keer heb ik de mosselen naturel gekookt met prei, ui, wortel, een
blaadje laurier, peper,zout en witte wijn. De sausjes maakten het helemaal
af.
Ik had alle 5 de sausjes gemaakt om ze uit te proberen maar dat is erg
veel. Het beste kun je gewoon 1 of 2 sausjes kiezen en de volgende keer
weer andere.
TIP: De vinaigrette is natuurlijk ook lekker over de sla die je erbij serveert.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mosselen kunnen altijd' Zelf hier en daar aangepast, in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mosselsausjes en dips te bereiden
- Klassieke mosselsaus: Doe de mosterd, mayonaise, witte wijn, peper en zout in een kom en roer alles samen tot een gladde substantie.
- Citroen aioli: Doe het citroensap, geperste knoflook, en zeezout in een maatbeker en voeg het ei toe. Zet de staafmixer in de maatbeker en schenk de zonnebloemolie er langzaam bij. Pureer met de staafmixer tot een gladde lobbige knoflooksaus. Voeg een beetje fijngeraspte schil van de citroen toe.
- Kruidensausje: Meng crème fraiche, mayonaise, fijngehakte sjalot, kappertjes, peper en zout door elkaar. Voeg de fijngehakte peterselie, dille, tijm en munt toe en schep alles door elkaar.
- Franse mosterdvinaigrette: Meng witte wijnazijn, mosterd, olijfolie, peper en zout door elkaar. Ook ekker met een beetje verse bieslook of honing.
- Thaise mosseldip: Klop in een kommetje een gladde dip van limoensap, gembersiroop en de chilisaus. Bestrooi desgewenst met een beetje (geroosterd) sesamzaad.