Recept
« Terug naar recepten
Zweedse haringsalade
PT30M
Zweedse haringsalade
Niet alleen in Nederland zijn we dol op zoute haring, In Zweden weten ze er
ook wel weg mee.
Ik kwam in een van mijn kookboekjes een leuk receptje tegen voor een
haringsalade. Ik heb het hier en daar een beetje aangepast en wat het
uiteindelijk is geworden zet ik hier neer. Wij hebben het als voorgerecht
gegeten, maar het is ook heerlijk voor op een buffet of bij een brunch.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zweden
Keuken:
Europese
Bron:
Kookboekje de Scandinavische keuken. In eigen keuken gemaakt, aangepast en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zweedse haringsalade te bereiden
- Kook de aardappelen en de eieren.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Snijd de haringen, aardappelen, eieren, en appel in kleine blokjes, snipper de ui en de augurk.
- Schep alles door elkaar en doe er de dressing doorheen, hak een gedeelte van de dille fijn en voeg die toe.
- Verdeel de sla over de schaaltjes (borden) en schep er de salade op.
- Garneer met een achtergehouden takje dille.