KookJij

Aardappelsalade met Opperdoezer Ronde

Een heerlijke aardappel om aardappelsalade mee te maken is de Opperdoezer Ronde. Jammergenoeg is hij maar beperkt verkrijgbaar dus als hij te koop is maak ik er dankbaar gebruik van. Deze aardappelsalade was dan ook weer erg geslaagd. Heb je geen Opperdoezer dan kun je natuurlijk ook een ander aardappelsoort gebruiken. Lekker bij de bbq, picknick of gewoon om mee naar je werk te nemen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelsalade met Opperdoezer Ronde te bereiden

  1. Schil de aardappelen zo dun mogelijk en kook ze 10 tot 15 minuten totdat ze nog net niet helemaal gaar zijn. Laat ze afkoelen en haal de pitten eruit en snij ze hapklare stukjes en doe ze in een kom.
  2. Kook de eieren (hard) en laat ze schrikken.
  3. Bak de spekreepjes uit tot krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  4. Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar en zet deze opzij.
  5. Snipper de sjalot fijn, snij de lente uitjes in dunne ringetjes, pel de eieren en snij ze in stukjes, doe dit allemaal bij de aardappelen in de kom, schenk de dressing eroverheen en schep het door elkaar.
  6. Was de sla en maak ze droog, leg het op een schaal en schep de aardappelsalade erop. Garneer met een (of enkele) hardgekookte eieren en strooi er wat fijngeknipte peterselie overheen. Geef er nog een draai met de pepermolen overheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst