Recept
« Terug naar recepten
Aardappelsalade met Opperdoezer Ronde
PT20M
Aardappelsalade met Opperdoezer Ronde
Een heerlijke aardappel om aardappelsalade mee te maken is de
Opperdoezer Ronde. Jammergenoeg is hij maar beperkt verkrijgbaar dus
als hij te koop is maak ik er dankbaar gebruik van. Deze aardappelsalade
was dan ook weer erg geslaagd. Heb je geen Opperdoezer dan kun je
natuurlijk ook een ander aardappelsoort gebruiken.
Lekker bij de bbq, picknick of gewoon om mee naar je werk te nemen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappelsalade met Opperdoezer Ronde te bereiden
- Schil de aardappelen zo dun mogelijk en kook ze 10 tot 15 minuten totdat ze nog net niet helemaal gaar zijn. Laat ze afkoelen en haal de pitten eruit en snij ze hapklare stukjes en doe ze in een kom.
- Kook de eieren (hard) en laat ze schrikken.
- Bak de spekreepjes uit tot krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Meng alle ingrediënten van de dressing door elkaar en zet deze opzij.
- Snipper de sjalot fijn, snij de lente uitjes in dunne ringetjes, pel de eieren en snij ze in stukjes, doe dit allemaal bij de aardappelen in de kom, schenk de dressing eroverheen en schep het door elkaar.
- Was de sla en maak ze droog, leg het op een schaal en schep de aardappelsalade erop. Garneer met een (of enkele) hardgekookte eieren en strooi er wat fijngeknipte peterselie overheen. Geef er nog een draai met de pepermolen overheen.