Recept
« Terug naar recepten
Ouderwetse jachtschotel
PT180M
Ouderwetse jachtschotel
Een collega van me vroeg me of ik een recept had van een ouderwetse
jachtschotel met zilveruitjes. Dus dook ik in mijn recepten en alhoewel ik
heel veel stoofpotten heb van rundvlees, varkensvlees, kip en wild, zat deze
jachtschotel er niet tussen. Tijd dus om er eens een te maken.
Ik kon me herinneren dat wij vroeger op onze bruiloft ook een jachtschotel
hadden als tussengerecht maar die werd gemaakt met het bouillonvlees
waar de soep van getrokken was, ook super lekker maar dat was hier nu
niet de bedoeling.
Ik heb nu deze jachtschotel gemaakt als stoofschotel met runderriblappen.
Het is een hoofdgerecht en erg lekker met aardappelpuree (eroverheen) en
rode kool (of andere winterse groenten) voor erbij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Oud Margriet-kookboek/ aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ouderwetse jachtschotel te bereiden
- Snijd het vlees in dobbelsteentjes en snipper de ui en appel.
- Laat boter en olie heet worden en bak hierin vlees en ui op een hoog vuur snel aan.
- Voeg de appelsnippers toe en zet het vuur kleiner.
- Voeg nu laurier, kruidnagel, jeneverbessen en pezo toe en schep alles goed door elkaar.
- Doe dan de azijn, wijn en bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat het vlees met het deksel op de pan ongeveer 2 uurtjes zachtjes sudderen.
- Voeg de champignons en zilveruitjes toe en laat ze nog een kwartiertje meesudderen.
- Bereid de aardappelpuree. Schep de vleesmassa in een ovenschaal, doe de aardappelpuree eroverheen, strooi er een beetje paneermeel overheen en leg er hier en daar een klontje boter op.
- Zet de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden) tot er een bruin korstje op de aardappelpuree ontstaat.
Wilmie Willemse zegt: