Recept
« Terug naar recepten
(Snelle) Varkenshachee
PT60M
(Snelle) Varkenshachee
Normaal gesproken maak ik mijn hachee eigenlijk altijd met rundvlees.
Maar deze keer had ik nog een paar varkensfiletlappen in de vriezer die ik
wilde gebruiken en omdat ik die met rode kool (ook uit de vriezer) wilde
combineren kwam ik op het idee om er hachee van te maken. En ik mag
gerust zeggen met een prima resultaat. Goed om te bewaren dus. Het
grote voordeel van varkensvlees (of kip) is dat je vele kortere bereidingstijd
hebt en staat dit gerecht in een uurtje op tafel.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe (Snelle) Varkenshachee te bereiden
- Verwarm een scheut olijfolie met hierin een klont boter en bak hierin het in stukjes gesneden vlees rondom bruin.
- Doe de in (halve) ringen gesneden uien, kruidnagels, jeneverbessen, laurierblaadje(s) , tijm, pezo en azijn erbij en schep alles door elkaar.
- Voeg het bouillontablet toe en giet er heet water uit de waterkoker bij tot het vlees onder staat.
- Laat dit ongeveer een half uurtje zachtjes sudderen en proef dan of het vlees al zacht is (anders laat je het nog even langer sudderen, voeg eventueel nog een beetje water toe).
- Voeg dan de ontbijtkoek, mosterd en appelstroop toe en laat het nog 10-15 minuten zachtjes stoven. Let goed op dat het niet gaat aanbranden en roer op zijn tijd alles door elkaar, als het te droog is voeg je eventueel nog een beetje water toe.
- Verwijder zoveel mogelijk blaadjes voordat je het serveert.