Recept
« Terug naar recepten
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
PT45M
Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel
Deze stoere en stevige uiensoep is heel anders dan de meeste uiensoepen
die ik ken. Zo zit er meestal wijn in de soep, in deze soep daarentegen zit
juist bier.
Nu ben ik persoonlijk niet zo'n liefhebber van bier (om te drinken) maar ik
vind het prima om ermee te koken.
Ik heb de proef op de som genomen en deze heerlijke soep, vol van smaak
was het resultaat. De zoetige smaak van de uien wordt door de 'La Trappe
dubbel' nog eens extra versterkt. Begrijp me niet verkeerd, het is zeker
geen zoet gerecht, alleen een zoet tintje.
De kaas en het ei maken van de soep een volledige maaltijdsoep. Als je dit
'teveel van het goede' vindt kun je ei en/of kaas ook weglaten.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Kaasboerderij De Ruurhoeve i.s.m. D'n Ark/ Recept door mijzelf aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brabantse uiensoep met la Trappe dubbel te bereiden
- Snijd de speklappen in reepjes en bak ze rondom bruin in een grote soeppan.
- Voeg de gesneden uien, sjalotten en knoflook toe en fruit dit enkele minuutjes mee.
- Doe de tijm, laurier en kruidnagel erbij en schep alles door elkaar.
- Laat het geheel bakken tot de uien beginnen te kleuren en voeg dan de bloem toe.
- Bak de bloem mee en schep het goed door elkaar. Blus het geheel af met het bier.
- Voeg mosterd en de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de gewenste smaak is bereikt. Maak indien nodig op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in koppen en strooi er geraspte kaas op. Maak in het midden een kuiltje en breek er een ei in. Zet de soep enkele minuutjes onder een hete grill. Garneer met een beetje fijngesneden lente ui.