KookJij

Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten)

Een winters stoofpotje op smaak gebracht met peper/kruidnoten. Het past dus he-le-maal bij de tijd van Sinterklaas. De pepernoten hebben een bindende werking van de saus en geven het een heerlijk warm en kruidig accent. Heb je geen pepernoten, geen nood(t) want je kunt ze ook heel goed vervangen door speculaas of peperkoek.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinterklaas: Stoofvlees met pepernoten (of kruidnoten) te bereiden

  1.  Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en smelt daarin de boter tot die begint te bruisen en te kleuren.
  2. Snij intussen het vlees in dobbelstenen en bak het rondom bruin (4 minuten). Bestrooi met peper en zout.
  3. Snij de uien, wortel, knolselderij en bleekselderij en voeg het toe aan het vlees. Schep alles door elkaar en laat de groenten ongeveer 6 minuten meebakken.
  4. Doe de tijm, laurier, stroop, mosterd en azijn erbij, schep weer alles door elkaar en voeg het bier toe. Het vlees moet net onder staan, vul eventueel aan met water.
  5. Breng het geheel tegen de kook aan en laat dit 2-2 ½ uur op een klein pitje zachtjes stoven.
  6. Schep het vlees regelmatig om en vul eventueel een beetje water aan als dat nodig is.
  7. Voeg ongeveer een half uurtje voor het einde de pepernoten toe en roer tot de pepernoten zijn opgelost en opgenomen door de saus. Let op dat het niet aanbrand!!!
  8. Breng het vlees indien nodig nog verder op smaak met peper en zout. (Eerst proeven).

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker met eigen gemaakte
https://www.kookjij.nl/recepten/verse-friet-met-schil-zoals-bij-la-place

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst