Recept
« Terug naar recepten
Brabants stoofvlees
PT180M
Brabants stoofvlees
Een echte Brabantse stoof maak je natuurlijk met het echte trappistenbier
van LaTrappe. Het is niet dat ik reclame maak of er iets voor betaald krijg
ofzo en je kunt natuurlijk ook gerust een ander biertje gebruiken maar ik
heb dit stoofvlees met La Trappe Dubbel gemaakt. Het bier heeft een
karamelzoete smaak met zoete invloeden van dadel, honing en gedroogd
fruit en is een prima combinatie met de kruidige ingrediënten zoals kaneel,
kruidnagel, laurier, steranijs en peper die ik heb gebruikt.
Met deze kruiderij heb ik mijn eigen draai gegeven aan deze klassieke
Brabantse stoverij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brabants stoofvlees te bereiden
- Verhit de olie in een braadpan en smelt de boter erin.
- Snijd het vlees in dobbelstenen en braad het rondom bruin.
- Voeg kaneel, kruidnagel, laurier, steranijs, (Szechuan)peper en zout toe en schep alles door elkaar.
- Doe de in ringen gesneden uien erbij en laat ze even meestoven.
- Voeg de appelstroop, 2 flesjes bier, bouillonblok en water toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat dit geheel ongeveer 2-2 ½ uur zachtjes stoven en voeg eventueel een beetje kokend water toe.
- Laat de saus op het laatst indikken en indien nodig kun je het nog een beetje binden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Lekker met aardappelpuree en rode kool maar ook met zelfgemaakte frieten en eigen gemaakt appelmoes.