Recept
« Terug naar recepten
Prei uiensoep
PT30M
Prei uiensoep
Een combinatie van preisoep en uiensoep en je hebt weer een "nieuwe"
soep. Ik heb bleekselderij toegevoegd omdat ik iets van selderij altijd erg
lekker vind in soep.
Door de aardappelstukjes en de geraspte kaas ontstaat er een mooie
binding zonder dat je bloem hoeft toe te voegen.
Maak gerust een grote pan want de 2e dag is de soep nog lekkerder.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Prei uiensoep te bereiden
- Verwarm olie in een soeppan en fruit hierin de gesneden uien en de gehakte knoflook.
- Voeg de fijngesneden prei toe en bak deze enkele minuutjes mee.
- Doe dan de fijngesneden bleekselderij en de in hele kleine blokjes gesneden aardappel erbij en bak deze ook weer enkele minuutjes mee.
- Voeg dan de tijm, salie, pezo en bouillonblokken toe en giet er water uit de waterkoker bij en laat dit een kwartiertje zachtjes pruttelen.
- Doe dan beetje bij beetje de geraspte kaas in de soep en roer telkens goed door.
- Schep de soep in borden (of koppen) en strooi er een beetje lenteui overheen.