Als hoofdgerecht is het lekker met rijst, pasta of met frietjes.
Als voorgerecht is het lekker in een pasteitje.
Recept
« Terug naar recepten
Kippenragout met paddenstoelen & bosuitjes
PT90M
Kippenragout met paddenstoelen & bosuitjes
Dit is zo`n gerecht, dat als je het eenmaal een keer zelf hebt gemaakt, je nooit meer een blikje zult gebruiken.
Het is heerlijk als hoofdgerecht met rijst,pasta of frietjes, maar zeker ook als voorgerecht in een pasteitje. Het is aan te raden om een grote portie te maken want wat je over hebt is gemakkelijk in te vriezen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kippenragout met paddenstoelen & bosuitjes te bereiden
- Maak bouillon van de kippenbouillontabletten, de foelie en gekookt water en kook de hierin de kip ongeveer 20 tot 30 minuten op een klein pitje.
- Haal de kip uit de pan en laat die afkoelen, snij de kip daarna in kleine stukjes.
- Maak de paddenstoelen schoon, snij ze grof en bak ze 5 tot 10 minuutjes. -
- Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor.
- Roer dit goed door elkaar en voeg hierbij onder goed roeren de bouillon toe.
- Breng de saus op smaak met peper & zout en voeg de wijn toe.
- Klop de eierdooiers los in de room en voeg dit onder goed roeren aan de saus toe.
- Voeg het kippenvlees en de gebakken paddenstoelen toe.
- Voeg op het laatste moment de bosuitjes toe.