Serveren:
Schep de saus rondom de vis maar niet eroverheen en leg een takje dille op de vis. Serveer er ook een partje citroen bij.
Recept
« Terug naar recepten
Hollandse garnalensaus perfect voor bij vis
PT30M
Hollandse garnalensaus perfect voor bij vis
Een saus met Hollandse garnalen die door de combinatie met dille perfect aansluit bij eigenlijk elk soort vis.
Ik heb het hier gecombineerd met zalm maar het kan natuurlijk ook goed bij kabeljauw, zeebaars, rode poon, schol of wat je ook maar wilt.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hollandse garnalensaus perfect voor bij vis te bereiden
- Bereiding vis:
Boter verhitten, de zalm door de bloem halen en kort aan alle kanten aanbakken, vervolgens in een ovenschaal leggen en nog 10 tot 15 minuten (afhankelijk van de dikte) laten garen in een voorverwarmde oven op 200 graden. - Bereiding saus:
Verhit een klontje boter in een pannetje en fruit hierin de fijngesnipperde sjalot.
Voeg de wijn en Edik (of citroensap) toe en laat dit eventjes inkoken.
Voeg de room toe en laat dit ook weer eventjes inkoken.
Voeg de garnalen en de fijngehakte dille toe.
Maak op smaak met peper en zout.