Recept
« Terug naar recepten
Romige aspergesoep met gerookte zalm
PT60M
Romige aspergesoep met gerookte zalm
Meestal maak ik mijn aspergesoep gewoon met ei en ham. Voor de afwisseling heb ik een keer gerookte zalm gebruikt en het viel dan ook erg goed in de smaak.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige aspergesoep met gerookte zalm te bereiden
- Schil de asperges snijd ze in stukjes van 1 cm, kook de asperges en schillen afzonderlijk van elkaar ongeveer 15 minuten, giet de schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
- Roerbak de asperges 15 minuten in wat roomboter.
- Maak met boter en bloem een roux en giet er het kooknat van de asperges en de schillen bij, breng het geheel aan de kook en voeg er de geroerbakte aspergestukjes aan toe, laat die nog meekoken totdat ze de gewenste gaarheid hebben bereikt.
- Voeg de room en de bouillonblokken toe en maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Schep soep in de borden en garneer met de gerookte zalm en dille of peterselie.