KookJij

Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm

Dit gerecht is geschikt als voorgerecht, maar kan ook goed als tussengerecht geserveerd worden. Ik serveerde het als bijgerecht met iets meer asperges en nieuwe gekookte aardappeltjes. Een heerlijke combinatie. Zalm en asperges omarmen :) zich erg toch erg graag. Het sausje is op voorhand te maken. Smaken kunnen alvast fijn intrekken.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm te bereiden

  1. Smelt de boter in een ruime pan op laag vuur.
  2. Bak hierin de asperges gaar in circa 12 minuten of langer afhankelijk van de dikte.( Even prikken met een vork) 
  3. Bestrooi ze heel lichtjes met zout en wat gemalen peper.
  4. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar.
  5. Leg 3 asperges op een ( voorverwarmd) bord en verdeel er de zalmsnippers over. Lepel er de saus over en garneer met nog wat dille. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

. Ik serveerde het als bijgerecht met iets
meer asperges en nieuwe gekookte aardappeltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst