Recept
« Terug naar recepten
Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven
PT30M
Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven
Dit lekkere hapje mocht ik onlangs proeven bij onze plaatselijke supermarkt.
Ik was meteen verkocht zo fris en lekker vond ik het.
Ik heb meteen de nodige ingrediënten meegenomen en gelijk even langs mijn "eigen" adresje gegaan want asperges koop ik veel liever rechtstreeks van de teler.
Zo uit de grond, dezelfde dag op je bord, verser kan niet.
`s Avonds stond bij ons dit heerlijke gerecht op tafel.
Je kunt het serveren als salade maar ook als cocktail en zelfs als amuse in mooie kleine glaasjes.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Pasen
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Koud
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met gerookte kip, sinaasappel & druiven te bereiden
- Was en schil de asperges, snijd de onderste centimeter eraf, en snijd ze vervolgens in stukken van 1 tot 2 cm,
- Kook de asperges in 8 min. beetgaar in water met zout, giet ze af en laat ze afkoelen.
- Maak ondertussen de saus door de mayonaise met de room en de gembersiroop door elkaar te roeren, voeg er een paar druppels citroensap aan toe.
- Ontvlies de sinaasappelpartjes en snijd de druiven doormidden
- Snijd de gerookte kipfilet in blokjes.
- Schep de kip, asperges, sinaasappel en de druiven doorelkaar.
- Verdeel de rucola over de schaaltjes/glazen en schep hierop het kip-aspergemengsel.
- Giet de saus erover en garneer met aspergepunten.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Stokbrood met kruidenboter of ciabatta is hier lekker bij.