Recept
« Terug naar recepten
Fischbrötchen voor de zondagse lunch
PT10M
Fischbrötchen voor de zondagse lunch
In Schleswig-Holstein, waar we verleden week nog waren zie je overal kraampjes met Fishbrötchen. We hebben er eentje geprobeerd. Mijn man met gerookt zalm en ik het broodje Bismarck met zure haring, ui en augurk. Ik bedacht een eigen variatie erop.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fischbrötchen voor de zondagse lunch te bereiden
- Roer de Griekse Yoghurt met de bieslook roomkaas smeuïge los. Roer er de mosterd, de kappertjes en de gesnipperde gerookte zalm door.
- Breng op smaak met gemalen peper en een kneepje citroensap.
- Beleg de gehalveerde broodjes met dit romig vismengsel en geniet.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Dit romig vismengsel is ook uitstekend te gebruiken als borrelhapje op toast en voldoende voor 4 personen. Uiteraard kun je dit mengsel uitbreiden met wat gesnipperde rode of gele paprika, zoetzure augurken en of stukjes rode ui. Naturel roomkaas en vers gesnipperde bieslook kun je ook gebruiken.