KookJij

Griekse rijstsalade met feta, walnoten en kappertjes

Eenvoudige Griekse salade met gangbare ingrediënten, zoals puntpaprika, rode ui, kappertjes en bleekselderij. Basmatirijst als basis en op smaak gebracht met uiteraard Griekse Yoghurt , mayonaise, limoensap , peper , peterselie en als extra fris tintje wat gesnipperde blaadjes munt. Van zo'n salade heb je soms al gauw wat teveel . Nog super lekker de andere dag als lunch .
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse rijstsalade met feta, walnoten en kappertjes te bereiden

  1. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet tot gebruik koel en afgedekt weg.
  2. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar. Laat geheel afkoelen.
  3. Roer er 1 eetlepel olijfolie doorheen. Werk er de paprika, rode ui, bleekselderij , tomaat en de kappertjes door.
  4. Vervolgens voorzichtig omroeren met de dressing. Bestrooi de salade met de feta en de walnoten en waan je alvast in Griekenland op vakantie.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Serveer in een kommetje wat extra Griekse Yoghurt , partjes limoen en
blaadjes munt om de salade op het bord nog een boost te geven. Of maak
wat extra dressing.

Even ogen dicht op je eigen terras........ en waan je alvast in Griekenland op vakantie!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst