Serveer in een kommetje wat extra Griekse Yoghurt , partjes limoen en
blaadjes munt om de salade op het bord nog een boost te geven. Of maak
wat extra dressing.
Even ogen dicht op je eigen terras........ en waan je alvast in Griekenland op vakantie!
Recept
« Terug naar recepten
Griekse rijstsalade met feta, walnoten en kappertjes
PT20M
Griekse rijstsalade met feta, walnoten en kappertjes
Eenvoudige Griekse salade met gangbare ingrediënten, zoals puntpaprika,
rode ui, kappertjes en bleekselderij. Basmatirijst als basis en op smaak
gebracht met uiteraard Griekse Yoghurt , mayonaise, limoensap , peper ,
peterselie en als extra fris tintje wat gesnipperde blaadjes munt.
Van zo'n salade heb je soms al gauw wat teveel . Nog super lekker de
andere dag als lunch .
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse rijstsalade met feta, walnoten en kappertjes te bereiden
- Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en zet tot gebruik koel en afgedekt weg.
- Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking gaar. Laat geheel afkoelen.
- Roer er 1 eetlepel olijfolie doorheen. Werk er de paprika, rode ui, bleekselderij , tomaat en de kappertjes door.
- Vervolgens voorzichtig omroeren met de dressing. Bestrooi de salade met de feta en de walnoten en waan je alvast in Griekenland op vakantie.