KookJij

Griekse aardappelsalade (Patatosalata)

Een goed gevulde salade die je heel goed als maaltijdsalade kunt eten. Eet je dit als bijgerecht bijvoorbeeld bij de bbq dan is het niet perse nodig om er tonijn in te doen. Enkele ansjovisjes voor de zilte smaak is dan evengoed erg lekker. Lekker met een ouzo erbij dat combineert goed met de anijssmaak van de dragon. Heb je geen verse dragon dan kun je ook de gedroogde versie gebruiken. Je kunt ook dragonazijn nemen in plaats van witte wijnazijn en zelfs een scheutje ouzo in de dressing kan ook prima.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Griekse aardappelsalade (Patatosalata) te bereiden

  1.  Snij de gekookte aardappelen in blokjes, de eieren in stukjes, de feta in blokjes, de ui in halve ringen, en de ansjovis in kleine stukjes en doe alles in een grote kom. Voeg de uitgelekte tonijn, kappertjes, olijven en de tomaatjes toe en schep alles door elkaar.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet die over de salade, schep alles goed door elkaar en schep het in de schaal om te serveren. (Je kunt het ook van te voren maken, in de koelkast bewaren en lekker koud serveren).
  3. Snij of knip de peterselie fijn en strooi dit over de salade.
  4. Lekker met vers afgebakken brood erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst