Recept
« Terug naar recepten
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
PT20M
Griekse aardappelsalade (Patatosalata)
Een goed gevulde salade die je heel goed als maaltijdsalade kunt eten.
Eet je dit als bijgerecht bijvoorbeeld bij de bbq dan is het niet perse nodig
om er tonijn in te doen. Enkele ansjovisjes voor de zilte smaak is dan
evengoed erg lekker.
Lekker met een ouzo erbij dat combineert goed met de anijssmaak van de
dragon. Heb je geen verse dragon dan kun je ook de gedroogde versie
gebruiken. Je kunt ook dragonazijn nemen in plaats van witte wijnazijn en
zelfs een scheutje ouzo in de dressing kan ook prima.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griekse aardappelsalade (Patatosalata) te bereiden
- Snij de gekookte aardappelen in blokjes, de eieren in stukjes, de feta in blokjes, de ui in halve ringen, en de ansjovis in kleine stukjes en doe alles in een grote kom. Voeg de uitgelekte tonijn, kappertjes, olijven en de tomaatjes toe en schep alles door elkaar.
- Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar en giet die over de salade, schep alles goed door elkaar en schep het in de schaal om te serveren. (Je kunt het ook van te voren maken, in de koelkast bewaren en lekker koud serveren).
- Snij of knip de peterselie fijn en strooi dit over de salade.
- Lekker met vers afgebakken brood erbij.