KookJij

Aardappelsalade met ham, ei, ui, appel en augurkjes

Een salade die zich overal goed mee laat combineren. Op dit moment past het natuurlijk fantastisch bij de bbq. Maak het al een paar uur van te voren zodat de smaken in de koelkast goed in kunnen trekken. Veel smaken zijn in deze aardappel salade aanwezig. De ham en het ei zijn lekker hartig en de augurk geeft het een zuurtje. De appel maakt het weer een beetje zoeter en door de ui krijgt het net een beetje meer pit. Ook de mosterd die ik hierin heb gebruikt geeft het nog net een beetje meer smaak. Ik heb hier krieltjes in de schil genomen maar je kunt natuurlijk ook gewone aardappelen gebruiken. Tip: Gebruik voor de dressing Griekse yughurt want die is lekker dik en bevat minder vet.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappelsalade met ham, ei, ui, appel en augurkjes te bereiden

  1. Was de krieltjes en borstel ze schoon, kook ze in ongeveer 15 minuten gaar (gewenste gaarheid controleren door en met een vork in te prikken) laat ze uitlekken in een vergiet, kook de eieren hard (8 tot 10 min) schil ze en snij ze in stukjes, snij de ui en de appel fijn en de augurkjes in stukjes, maak de dressing en zet opzij.
  2. Doe alle ingrediënten in een grote kom, doe er de dressing overheen en schep alles door elkaar (nog makkelijker is het om dit gewoon met je handen te doen).
  3. Garneer met fijngeknipte bieslook.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst