Recept
« Terug naar recepten
Eenvoudige aardappelsalade
PT20M
Eenvoudige aardappelsalade
Deze eenvoudige salade maak je in de ochtend en zet je tot gebruik koel
weg. Mocht je een restje over hebben dan kun je dat prima de volgende
dag bij je lunch smikkelen :)
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eenvoudige aardappelsalade te bereiden
- Kook de aardappelblokjes "aardappelsalade waardig" beetgaar.
- Spoel ze koud en laat vze in een vergiet uitlekken.
- Roer terwijl de aardappeltjes koken een saus van de Griekse Yoghurt, mayonaise en de( Limburgse) mosterd.
- Werk de rode en gele paprikablokjes, augurk, zilveruitjes, bosui en bieslook door elkaar.
- Voeg de saus toe en roer alles goed om.
- Als de aardappelblokjes goed zijn uitgelegd mogen ook deze en alsmede de ham reepjes worden toegevoegd.
- Proef en voeg zo nodig naar smaak zwarte peper en zout toe. Bedenk, dat ham reepjes ook al zout bevatten.
- Zonder zout met alleen wat peper was voor ons de juiste smaak.
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Heerlijk als extra op het paasbuffet, op de camping, als lunch op brood en bij een bbq.