Recept
« Terug naar recepten
Feestelijke chocolade mousse
PT15M
Feestelijke chocolade mousse
Een heerlijk feestelijke chocolade mousse recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
-@ddie van den Heuvel
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feestelijke chocolade mousse te bereiden
De chocolade met de boter au bain marie smelten.
De cognac of brandy erdoor roeren en de eidooiers erdoor kloppen. Het chocolademengsel door de slagroom scheppen.
Het eiwit stijfkloppen en luchtig door het chocolademengsel scheppen.
In schaaltjes of hoge glazen scheppen.
Garneer met chocolade blaadjes of aardbeien.
De cognac of brandy erdoor roeren en de eidooiers erdoor kloppen. Het chocolademengsel door de slagroom scheppen.
Het eiwit stijfkloppen en luchtig door het chocolademengsel scheppen.
In schaaltjes of hoge glazen scheppen.
Garneer met chocolade blaadjes of aardbeien.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
addie v.d.heuvel zegt:
Groet,
Addie.
anneke zegt:
dan toch nog een vraagje, mag het ook voor alcoholisten die gestopt zijn met drinken er zit dan geen alcohol smaak aan?
groetjes anneke
en nog bedankt vor de snelle reactie:)
nico serfaes zegt:
Groetjes, nico