Heerlijke , gemakkelijke, leukogende paastaart, die op de brunch tafel de aandacht zal opeisen.
Je kunt je paastaart natuurlijk garneren met wat je zelf leuk vindt. Ik koos
voor (kleine) paashaasjes en gekleurde dragee-paaseitjes. Andere
creatieve inspiratie? Ga los!
Ik bestrooide de taart met poedersuiker in plaats van cacaopoeder.
TIP Om de paashaasjes stevig op de taart te laten staan heb ik in de onderkant
een halve cocktail prikker gestoken.
Recept
« Terug naar recepten
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes
PT50M
Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes
Deze paastaart steelt de show tijdens paasbrunch met kinderen en
kleinkinderen ! En het mooiste, deze chocoladetaart is ontzéttend makkelijk
(en snel) te maken. Het is een chocoladetaart zonder bloem. In plaats
daarvan is een mengsel van fijngemalen bitterkoekjes en amandelen
gebruikt. Ontzéttend lekker.
Zo is deze taart ook nog eens glutenvrij. Kijk dan wel even op de verpakking
van de gekochte bitterkoekjes of dat klopt. De koekjes uit de verpakking die
ik gebruikte van onze Groot Grutter Albert Heijn waren glutenvrij.
Op een gewone ( zon) dag zonder Paasversiering is deze taart ook een
succes bij de koffie of thee.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lieve, glutenvrije Paastaart op basis van Bitterkoekjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de springvorm licht in met boter. Vet ook een vel bakpapier licht in met boter en bekleed de bakvorm ermee (met de beboterde kant naar boven).
- Maal de bitterkoekjes en de amandelen samen tot fijne kruimels in een keukenmachine.
- Roer de kaneel erdoor.
- Klop met een mixer de zachte boter, suiker en zout tot een luchtig mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe terwijl de mixer draait, tot ze volledig zijn opgenomen in het beslag.
- Doe de vermalen bitterkoekjes en amandelen erbij, samen met het vanille-extract en de gesmolten chocolade.
- Laat kloppen tot alles goed gemengd is.
- Giet het beslag voor de paastaart in de bakvorm en bak ‘m in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Je ziet dat ‘ie gaar is, als de bovenkant mooi droog is geworden (hij mag nog een beetje zacht zijn vanbinnen).
- Laat de taart helemaal afkoelen en hevel ‘m dan voorzichtig over op een bord of schaal.
- Bestrooi met het cacaopoeder. Sla een deel van de dragee-eitjes kapot (in een plastic zak met een deegroller) en garneer de paastaart met de paaseitjes en de chocolade-paashaas.