KookJij

Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden

Het was mij nog nooit overkomen maar dit jaar hield ik oliebollen over!! Ik vond de recepten en tips wat je met overgebleven oliebollen kunt doen dan ook altijd een lachertje want oliebollen die overblijven, dat kende ik helemaal niet. Dus toen ik me er eenmaal in ging verdiepen kwam ik een heleboel leuke dingen tegen. Omdat ik nogal fan ben van Janny van der Heijden is het deze ovenschotel uiteindelijk geworden. Ik was helaas de poedersuiker vergeten, dus volgende keer (jaar) een herkansing. Ik denk dat ik er dan ook meteen nog een beetje kaneel overheen strooi. Ik wil deze heerlijke ovenschotel dan ook liever geen "restverwerking" noemen maar "no-waste". Andere mogelijkheden zijn: invriezen, wentelteefjes, croutons, broodpudding, en ik kwam zelfs recepten tegen van oliebollensoep!
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Janny van der Heijden
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oliebollen over? Maak deze ovenschotel van Janny van der Heijden te bereiden

  1. Snijd de oliebollen in plakken. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een (rechthoekige) ovenschaal in met boter. Leg de plakjes oliebol licht overlappend over elkaar in de ovenschaal. Klop de eieren los met de slagroom, een lepel honing en de melk.
  2. Optioneel: Voor het ei-roommengsel over de schotel wordt uitgeschonken, kunnen de plakjes eventueel bestrooid worden met een beetje grof gehakte walnoten of amandelen.
  3. Schenk het ei-roommengsel over de plakjes oliebol uit en plaats de ovenschaal in de oven. Bak ca. 50 minuten, schakel de oven dan uit en laat nog een minuut of 10 (buiten de oven) staan.
  4. Serveer de oliebollenovenschotel warm en bestrooi eventueel met poedersuiker en een beetje kaneel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst