Recept
« Terug naar recepten
Münsterländer Struwen
PT20M
Münsterländer Struwen
Münsterländer Struwen zijn een soort "Drie in de pan". In het Katholieke Münsterland in Duitsland worden deze Struwen traditioneel op Goede Vrijdag gegeten. Goede Vrijdag is hier een strenge vastendag en er mag beslist geen vlees of vis gegeten worden. In plaats daarvan eet men deze Struwen
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Speciale gelegenheden - Pasen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
tijdschrift Kochen und genieszen 4/2011
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Münsterländer Struwen te bereiden
- Rozijnen plm. 15 minuten weken in koud water.
- 1/8 liter melk en 1 eetlepel suiker tot lauwwarm verwarmen. Gist hierin oplossen.
- Bloem in een grote schaal doen en in het midden een kuiltje maken. Gistmengsel hierin gieten, klein beetje bloem erdoor roeren en schaal op een warme plaats 15 minuten laten rijzen. (Dit is het voordeeg)
- Rozijnen uitlekken en drogen.
- 1/4 liter melk lauwwarm verwarmen en samen met het ei, 3 eetlepels suiker en het zout door het "voordeeg" mengen.
- Met de keukenmachine of kneedhaken van de mixer kneden tot het deeg blazen vormt. Rozijnen er dan doorheen kneden.
- Deeg op een warme plaats plm. 30 minuten laten rijzen.
- Boter of olie in de pan verhitten. Met 2 eetlepels hoopjes in de pan leggen en iets plat drukken. Struwen aan beide zijden plm. 3 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
- Voor het serveren bestrooien met poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met appelmoes, kersenjam of vruchtencompote.