Recept
« Terug naar recepten
Brood: met havermout vlokken
PT140M
Brood: met havermout vlokken
Zelf gebakken brood en dan maar experimenteren, deze keer eens een test met havermout.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood: met havermout vlokken te bereiden
- Los de gist op in een deel van de lauwe melk.
Bloem in de kom van de kenwood, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van de melk toe.
Voeg het zout, suiker, havermout, eike en olijfolie toe en laat 10 min kneden.
Haal uit de kom en laat 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw en leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw +/- 60 min rijzen.
Verwarm de oven op 180 gr bak het deeg gedurende 40 min. Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.
- Los de gist op in een deel van de lauwe melk.