Recept
« Terug naar recepten
Brood de luxe
PT140M
Brood de luxe
Tarwe-brood de luxe
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood de luxe te bereiden
- Al de ingredienten op kamertemperatuur.
- Bloem in de kom van de kenwood, los de gist op in een beetje lauwe melk meng deze onder de bloem vervolgens de andere melk toevoegen.
- Voeg de andere ingredienten toe en laat +/- 10 min kneden.
- Haal het deeg uit de kom laat +/- 40 min rijzen onder een vochtge doek op een tocht vrije plaats.
- Kneed het deeg opnieuw, leg het deeg in een beboterde en bebloemde broodbakvorm.
- Laat 60 min rijzen, verwarm de oven op 180 gr bak het brood +/- 40 min.
- Haal uit bakvorm en laat afkoelen op rooster.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Anna Koudys zegt:
"eike vers van de pers" is niets anders dan een kakelvers eitje. ;-)
Groetjes,
Anna.
Gerard zegt:
Wil het recept proberen, maar wat is " 1 eike, vers van de pers " ?
Groetjes,
Gerard
Els Meeuwsen zegt:
Ik volg je recepten en deze lijkt me ook weer zo lekker, ik heb laatst kleine hamburgerbroodjes gemaakt maar deze waren nog erg vast. Hoe krijg ik het luchtiger, smaak was erg goed dat wel.
Groetjes Els
Hilde Dumont zegt: