KookJij

Brood de luxe

Tarwe-brood de luxe
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brood de luxe te bereiden

  1. Al de ingredienten op kamertemperatuur. 
  2. Bloem in de kom van de kenwood, los de gist op in een beetje lauwe melk meng deze onder de bloem vervolgens de andere melk toevoegen.
  3. Voeg de andere ingredienten toe en laat +/- 10 min kneden.
  4. Haal het deeg uit de kom laat +/- 40 min rijzen onder een vochtge doek op een tocht vrije plaats.
  5. Kneed het deeg opnieuw, leg het deeg in een beboterde en bebloemde broodbakvorm.
  6. Laat 60 min rijzen, verwarm de oven op 180 gr bak het brood +/- 40 min.
  7. Haal uit bakvorm en laat afkoelen op rooster.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Mevrouw Anna dank je wel voor de vertaling ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Els, probeer anders wat meer gist en langer laten rijzen. Liefst nog op een warme plaats. Succes bij het bakken ik hoor het wel van je ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Beste Gerard,
"eike vers van de pers" is niets anders dan een kakelvers eitje. ;-)
Groetjes,
Anna.
Gerard

Gerard zegt:
Hallo Hilde,
Wil het recept proberen, maar wat is " 1 eike, vers van de pers " ?
Groetjes,
Gerard
Els Meeuwsen

Els Meeuwsen zegt:
Hallo Hilde,
Ik volg je recepten en deze lijkt me ook weer zo lekker, ik heb laatst kleine hamburgerbroodjes gemaakt maar deze waren nog erg vast. Hoe krijg ik het luchtiger, smaak was erg goed dat wel.
Groetjes Els