Recept
« Terug naar recepten
Brood met noten, krenten en vijgen
PT140M
Brood met noten, krenten en vijgen
Een heerlijk brood met noten, krenten en vijgen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood met noten, krenten en vijgen te bereiden
Vijgen in vier verdelen, noten degene die het wenst iets fijner hakken.
Giet bloem in de kom van de kenwood.
Los de gist op in een kommetje met een deel van het vocht.
Meng deze onder de bloem met het overige vocht.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat 7 à 8 min kneden.
Haal uit de kom en laat 40 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw, leg op bakplaat of in een beboterde bebloemde brood bakvorm.
Laat opnieuw rijzen 60 min.
Verwarm de oven op 230 gr bak het deeg besprenkeld met water gedurende 35 min.
Haal uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.
Giet bloem in de kom van de kenwood.
Los de gist op in een kommetje met een deel van het vocht.
Meng deze onder de bloem met het overige vocht.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat 7 à 8 min kneden.
Haal uit de kom en laat 40 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw, leg op bakplaat of in een beboterde bebloemde brood bakvorm.
Laat opnieuw rijzen 60 min.
Verwarm de oven op 230 gr bak het deeg besprenkeld met water gedurende 35 min.
Haal uit het bakblik en laat afkoelen op een rooster.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Nu alles afwegen en experimenteren een beetje meer werk maar zo lukt het ook op deze manier. De broden van het broodmachieneke zijn op mijn receptenpagina te vinden, als je zin hebt kun je even gaan piepen ;-)
Hilde Dumont zegt: