KookJij

Brood: cereform-brood met een verrassing

Wat een heerlijk geurtje hangt er in de keuken van vers gebakken brood.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Brood: cereform-brood met een verrassing te bereiden

  1. Eerst en vooral al de ingredienten op kamertemperatuur. Los de gist op in een beetje melk, de bloem en opgeloste gist in de kom van de kenwood laat enkele seconden op lage stand draaien. Boter, ei, zout, honing, ei en melk toevoegen laat eerst op lage stand mengen. Voeg de okkernoten, amandelen en krenten toe laat rustig op hoge stand mengen indien nodig een beetje bloem toevoegen. Haal het deeg uit de kom en laat +/- 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats. Kneed het deeg opnieuw met de hand, neem de bakvorm beboter en bestuif met bloem en leg het deeg erin laat opnieuw +/- 60 min rijzen. Oven voorverwarmen op 180 gr bak het brood +/- 30 min verwijder uit de bakvorm en laat afkoelen op rooster.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst