Recept
« Terug naar recepten
Brood met krenten en rozijnen
PT140M
Brood met krenten en rozijnen
Een heerlijk brood met krenten en rozijnen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood met krenten en rozijnen te bereiden
Los de gist op in een deel van de melk.
Bloem in de kom van de kenwood, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van de melk toe.
Voeg het zout, suiker, boter, krenten en rozijnen toe en laat 10 min kneden.
Haal uit de kom en laat 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw en leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw +/- 60 min rijzen.
Verwarm de oven op 180 gr bak het deeg gedurende 40 min. Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.
Bloem in de kom van de kenwood, meng deze met de opgeloste gist en voeg de rest van de melk toe.
Voeg het zout, suiker, boter, krenten en rozijnen toe en laat 10 min kneden.
Haal uit de kom en laat 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw en leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw +/- 60 min rijzen.
Verwarm de oven op 180 gr bak het deeg gedurende 40 min. Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: