KookJij

Boerenbrood met vogelzaad

Een heerlijk boerenbrood met vogelzaad recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 140 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boerenbrood met vogelzaad te bereiden

Bloem in de kom van de kenwood doen.
Los de gist op in een deel van de lauwe melk.
Meng deze onder de bloem met de rest van de lauwe melk.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat 7 à 8 min kneden.
Haal uit de kom en laat een 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw, leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw +/- 60min rijzen.
Verwarm de oven op 200 gr bak het deeg besprenkeld met melk gedurende +/- 35 min.
Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Degene die benieuwd zijn naar het vogelzaad: een mengeling van bruin lijnzaad, gierstkorrels, geel lijnzaad, zonnebloempitten, maanzaad en sesamzaad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Cors, dank je voor het plaagstootje en de positieve reactie gelukkig kan ik tegen een stootje ;-) nog een fijne zonnige dag, groetjes Hilde
Cors Koopman

Cors Koopman zegt:
Beste Hilde,
Natuurlijk bedoelde ik het niet negatief. Maar helaas was dit in een dergelijk recept al de 2e keer. Het zij je uiteraard vergeven. Het was meer als een plaagstootje bedoeld.
Cors Koopman

Cors Koopman zegt:
O, o, o, Hilde.
Weer in de fout met de hoeveelheid boter!