Klik op foto om te vergroten.
Degene die benieuwd zijn naar het vogelzaad: een mengeling van bruin lijnzaad, gierstkorrels, geel lijnzaad, zonnebloempitten, maanzaad en sesamzaad.
Recept
« Terug naar recepten
Boerenbrood met vogelzaad
PT140M
Boerenbrood met vogelzaad
Een heerlijk boerenbrood met vogelzaad recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenbrood met vogelzaad te bereiden
Bloem in de kom van de kenwood doen.
Los de gist op in een deel van de lauwe melk.
Meng deze onder de bloem met de rest van de lauwe melk.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat 7 à 8 min kneden.
Haal uit de kom en laat een 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw, leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw +/- 60min rijzen.
Verwarm de oven op 200 gr bak het deeg besprenkeld met melk gedurende +/- 35 min.
Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.
Los de gist op in een deel van de lauwe melk.
Meng deze onder de bloem met de rest van de lauwe melk.
Voeg de andere ingrediënten toe en laat 7 à 8 min kneden.
Haal uit de kom en laat een 30 min rijzen onder een vochtige handdoek op een tocht vrije plaats.
Kneed het deeg opnieuw, leg in een beboterde bebloemde bakvorm.
Laat opnieuw +/- 60min rijzen.
Verwarm de oven op 200 gr bak het deeg besprenkeld met melk gedurende +/- 35 min.
Haal uit bakblik en laat afkoelen op rooster.
Hilde Dumont zegt: