Recept
« Terug naar recepten
Brood: blond boerinneke
PT120M
Brood: blond boerinneke
Licht, meergranen, op basis van maïs en soja met toevoeging van müsli
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Brood: blond boerinneke te bereiden
- Doe de bloem in de kom van de kenwood, los gist op in een kommetje met een deel van het water. Meng deze onder de bloem met de rest van het water. Voeg de andere ingredienten toe laat +/- 7 min kneden. Haal uit de kom en laat 30 min rijzen onder een vochtige keukenhandoek op een tocht vrije plaats. Kneed het deeg opnieuw, neem een bakvorm deze beboteren en met bloem bestuiven. Laat 60 min rijzen verwarm de oven op 180 gr en bak het brood gedurende +/- 30 min. Haal uit bakvorm en laat afkoelen op rooster.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: