KookJij

Fingerfood empanadas

Een heerlijk fingerfood empanadas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fingerfood empanadas te bereiden

Verwarm zonodig de oven voor op 200 graden.
Laat de bladerdeegvelletjes ontdooien.
Hak de vis in kleine stukjes en meng de Italiaanse tuinkruiden erdoor.
Steek met een glas uit ieder velletje 4 rondjes. (De restjes kun je eventueel ook nog samenvoegen, met de deegroller uitrollen en ook gebruiken.)
Leg op elk rondje een hoopje springkrabbetjes of rivierkreeftjes. Verdeel daarover geraspte kaas naar smaak. (Zelf heb ik geraspte mozarella gebruikt; deze heeft een zachte smaak.)
Vouw de rondjes dicht. Eventueel de plakrandjes met wat water insmeren, zodat ze beter hechten.
Druk met een gebaksvorkje de randen aan.
Kwast de bovenzijde van de mini-empanadas in met wat eiwit.
Baktijd ca. 10-15 minuten. (Kijk even of het bladerdeeg voldoende gerezen is en of de empanadas een mooi kleurtje hebben gekregen.)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Nigella

Nigella zegt:
Dit lijkt mij super, zal ik eens maken in de komende dagen
dank