Recept
« Terug naar recepten
Gekleurde bonbons
PT50M
Gekleurde bonbons
Een heerlijk gekleurde bonbons recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
zahira
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gekleurde bonbons te bereiden
Meng de zeer fijn gemalen amandelen met de poeder suiker, boter, citroen smaak.
Verdeel het mengsel in 2 stukken en doe in iedere helft de kleur erbij en vermeng dit goed.
Zo krijg je een rose en een groen mengsel.
Leg dit op de rug van de snijplank (is schoner), en maak/druk er staven van.
Zet dit voor 10 min in de diepvries, zodat de amandelen verhard worden.
Smelt in de tussentijd de chocola au bain marie.
Haal de amandel staven uit de diepvries en besmeer ze royaal met chocola in totdat alles bedekt is.
Neem een vork en ga over de chocola heen zodat je de strepen erin krijgt.
Doe het weer voor 20 minuten in de diepvries en als het hard geworden is snijd je het in stukken.
Heerlijk en lekker makkelijk!!
Verdeel het mengsel in 2 stukken en doe in iedere helft de kleur erbij en vermeng dit goed.
Zo krijg je een rose en een groen mengsel.
Leg dit op de rug van de snijplank (is schoner), en maak/druk er staven van.
Zet dit voor 10 min in de diepvries, zodat de amandelen verhard worden.
Smelt in de tussentijd de chocola au bain marie.
Haal de amandel staven uit de diepvries en besmeer ze royaal met chocola in totdat alles bedekt is.
Neem een vork en ga over de chocola heen zodat je de strepen erin krijgt.
Doe het weer voor 20 minuten in de diepvries en als het hard geworden is snijd je het in stukken.
Heerlijk en lekker makkelijk!!
nikki zegt:
mijn dochter vond het ook heerlijk