Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerd eitje met honing-mosterd dressing
PT10M
Gepocheerd eitje met honing-mosterd dressing
Een heerlijk gepocheerd eitje met honing-mosterd dressing recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Brood - Gerecht
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerd eitje met honing-mosterd dressing te bereiden
Broodje doorsnijden en op een bordje leggen. De tomaat in partjes er om heen. Beetje Aromat over de tomaat strooien. De keukenfolie in een schaaltje leggen en hierin het eitje breken (de dooier van het ei heel houden). De punten van het folie bij elkaar nemen het ei/folie in het kokende water laten zakken en zorgen dat er geen water in het plastic pakje kan komen. Zelf uitproberen hoe lang het eitje nodig heeft om voldoende te garen. Het eiwit moet gestold zijn en het eigeel nog mooi vloeibaar. (tussen de 2 en 4 minuten). Voorzichtig uit het plastic halen. Dit gaat met een klein beetje hulp aan de bovenkant vrij gemakkelijk. Op het broodje leggen en hieroverheen een theelepeltje dressing gieten. Als laatste het eitje bij het eigeel insnijden zodat het eigeel eruit kan lopen en de bovenkant van het broodje erop leggen.