KookJij

Gehaktballen in zigeunersaus

Lekkere gekruide gehaktballen (of gehaktballetjes) in een heerlijke zigeunersaus van gegrilde paprika's
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Kookboek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktballen in zigeunersaus te bereiden

  1. GEHAKT: 1 ui en 1 teentje knoflook pellen en snipperen. Bij gebruik van verse rozemarijn deze wassen, drogen en blaadjes fijn hakken.
  2. Gehakt mengen met de uisnippers, knoflook, rozemarijn, ei, mosterd, paneermeel, cayennepeper en peper en zout (naar smaak). Van het gekruide gehakt 8 ballen vormen.
  3. Olie verhitten in de koekenpan en hierin de gehaktballen aan beide zijden plm. 3 minuten bakken. Gehaktballen uit de pan nemen en opzij zetten.
  4.  SAUS: Restant uien en knoflook pellen en snipperen. Uitgelekte paprika`s in reepjes snijden.
    In overgebleven bakvet uisnippers en knoflook glazig bakken. Paprikareepjes toevoegen en even meebakken. Tomatenpuree erbij en ook even meebakken.
  5. Azijn en runderfond/bouillon toevoegen. Alles goed door elkaar roeren.
  6. Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper en wat suiker of honing naar smaak.
  7. Doe de gebraden gehaktballen nu in de saus en laat ze nog plm. 10 minuten garen.


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Smaken goed bij rijst, pasta, aardappelpuree, sperziebonen, snijbonen, doperwten of een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst