Recept
« Terug naar recepten
Gepocheerde peren
PT45M
Gepocheerde peren
Een heerlijk gepocheerde peren recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gepocheerde peren te bereiden
Maak de biscuits, meng de suiker, de pectine en de cacao. Breng de boter samen met de glucose en het water aan de kook. Voeg daarbij het eerste mengsel. Breng opnieuw aan de kook tot je een gladde massa bekomt. Haal de pot van het vuur en voeg de chocolade toe die je eerst in stukjes hebt gehakt. Leg het mengsel op een bakplaat en schuif het in een oven op 185° C tot de randen lichtjes beginnen te kleuren. Bewaar op een droge plaats. Meng de ingrediënten voor de stroop en breng aan de kook. Schil de peren en verwijder de pitten via de onderzijde met een parisiennelepel. Pocheer de peren en bewaar ze.
Bereiding
Trek op de helft van het bord enkele fijne lijntjes gesmolten chocolade. Snijd de peer verticalerwijs in vier en plaats daar tussen schijfjes chocoladebiscuit. Schik ze op het bord en dien op met wat crème anglaise met pistache en een bolletje vanille-ijs.
Presentatie
Werk af met een kwartje van een vanillestokje dat je vooraf in de oven hebt gedroogd.
Bereiding
Trek op de helft van het bord enkele fijne lijntjes gesmolten chocolade. Snijd de peer verticalerwijs in vier en plaats daar tussen schijfjes chocoladebiscuit. Schik ze op het bord en dien op met wat crème anglaise met pistache en een bolletje vanille-ijs.
Presentatie
Werk af met een kwartje van een vanillestokje dat je vooraf in de oven hebt gedroogd.