Recept
« Terug naar recepten
Dessert: kaastaart een surprise voor de gasten
PT720M
Dessert: kaastaart een surprise voor de gasten
Platte-kaastaart voor de Belgen, onze Noorderburen zeggen Kwarktaart ;-)
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
720 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: kaastaart een surprise voor de gasten te bereiden
- Gelatine weken in water.
- Plattekaas mengen met de suiker en 3 eetlepels advocaat.
- Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld.
- Amaretto opwarmen gelatine blaadjes erin oplossen, laat een beetje afkoelen.
- Speculoos door de cutter tot deze fijn gemalen is, kneed de boter eronder met 1 soeplepel advocaat.
- Peren(3) schillen deze in blokjes snijden even laten opkoken met het fruitsap, laat afkoelen. 1/2 peer met schil en 1/2 appel met schil besprenkelen met fruitsap voor verkleuring.
- Neem een springvorm deze goed insmeren met olijfolie, bedek de bodem met bakpapier.
- Verdeel de koekenmassa erover, vervolgens de blokjes peren.
- Stort de plattekaas in de springvorm.
- Zet een nachtje in de ijskast ( koelkast ) voor het opstijven.
- Verwijder de vorm voorzichtig en plaats op bord.
- Garneer af met granaatappel, peren, appel, appelsienpartjes, bloemsuiker en cacaopoeder.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Hilde Dumont zegt: