Recept
« Terug naar recepten
Dessert: kaastaart met heerlijk fruit
PT720M
Dessert: kaastaart met heerlijk fruit
Kaastaart gevuld met lekkernijen van vers fruit.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
720 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dessert: kaastaart met heerlijk fruit te bereiden
- Gelatineblaadjes weken in koud water, platte kaas mengen met de suiker. Klop klop bereiden zoals vermeld staat op de verpakking, deze onder de platte kaas spattelen. Speculoos fijn cutteren met de boter. Amaretto opwarmen en de uitgeknepen gelatine erin oplossen laat even afkoelen en spatel deze eveneens onder het kaasmengsel. Neem een springvorm en bekleed de bodemd met bakpapier de zijkanten insmeren met olie. Verdeel de speculoosmassa over de bodem. Aardbeien in kleinere stukjes snijden, houd enkele aan de kant voor afgarnering eveneens van de andere vruchten een beetje achter de hand houden voor afgarnering. Spatel de vruchten voorzichtig onder de plattekaas, stort de plattekaas in de sprinvorm. Laat een nachtje opstijven in de ijskast (koelkast) voor het opdienen afgarneren met het fruit en enkele gecutterde speculoos koekjes. Serveer zeer fris.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
rien zuiddam zegt:
Gaan we zeker maken !!
voor in het kookboek !!
Bedankt namens ons 3 tjes
Hilde Dumont zegt: