Recept
« Terug naar recepten
Griesmeelpudding met aardbeiencompote
PT40M
Griesmeelpudding met aardbeiencompote
Een heerlijk griesmeelpudding met aardbeiencompote recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Griesmeelpudding met aardbeiencompote te bereiden
Breng de melk met de slagroom en de citroenrasp aan de kook. Roer er de griesmeel, de suiker en de vanillesuiker door en breng al roerend opnieuw aan de kook. Laat op laag vuur regelmatig roerend zachtjes koken tot de pudding dik is. Spoel de vorm om met koud water en schep er de griesmeel in. Laat afkoelen en zet afgedekt een paar uur in de koelkast om op te stijven. Maak de gewassen aardbeien voor de compote schoon. Houd een paar mooie achter voor de garnering. Halveer de rest en doe ze in een kom. Verhit de suiker met het citroensap in een steelpan tot de suiker goudbruin is gekleurd. Roer er het sinaasappelsap door (pas op voor spatten!) en blijf roeren tot het een gladde saus is. Giet de iets afgekoelde saus over de aardbeien in de kom.
Stort de pudding op een schaal. Schep er de compote over en garneer met de achtergehouden aardbeien en desgewenst de groene blaadjes.
Tip
Roer een glaasje Grand Marnier of aardbeienlikeur door de compote.
Stort de pudding op een schaal. Schep er de compote over en garneer met de achtergehouden aardbeien en desgewenst de groene blaadjes.
Tip
Roer een glaasje Grand Marnier of aardbeienlikeur door de compote.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Lex Heufke Kantelaar zegt:
Lex Heufke Kantelaar zegt: