Recept
« Terug naar recepten
Citroenmousse met frambozen
PT15M
Citroenmousse met frambozen
Dit verrukkelijke nagerecht bestaat grotendeels uit slagroom en mascarpone. Verder gaat er (natuurlijk) citroensap in en een scheutje limoncello. Wij vonden de combinatie met de frambozen super lekker, maar
het kan natuurlijk ook met ander fruit opgediend worden.(bijv.aardbeien).
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Citroenmousse met frambozen te bereiden
- Rasp de schil van de gewassen biologische citroen met een fijne rasp.
- Pers de rest van de citroen uit.
- Klop de slagroom samen met de poedersuiker, vanillesuiker, citroenrasp en -sap bijna stijf. Mix de limoncello erdoor.
- Doe de mousse in de dessertglazen en garneer met frambozen en citroenmelisse of mint
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
In plaats van frambozen kun je ook aardbeien of ander zomerfruit gebruiken.