Als de aardbeien nog niet zoveel zon gezien hebben (ook met de Spaanse aardbeien) kun je al dit kun je dit nagerecht maken. Natuurlijk is de "soep" lekkerder met echte rijpe aardbeien.
Door de citroen krijgen de aardbeien een vollere smaak. Ik maak het vaak als ik eters krijg en niet veel tijd heb.
Geen likeur, doe er dan een scheutje limonadesiroop door.
Je kunt de aardbeiensoep al een dag tevoren maken.
Recept
« Terug naar recepten
Aardbeiensoep met citroensorbetijs
PT15M
Aardbeiensoep met citroensorbetijs
Erg lekker nagerecht ook met aardbeien. Een deel van de aardbeien worden gepureerd en een deel van de aardbeien blijft in stukjes. Midden in de aardbeienpuree komt een bolletje citroensorbetijs of mangosorbetijs.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
90 kCal energie
6 Gram eiwit
5 Gram vet
20 Gram koolhydraten
6 Gram eiwit
5 Gram vet
20 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardbeiensoep met citroensorbetijs te bereiden
- Aardbeien wassen en in vieren snijden.
- 400 gram aardbeien met citroensap, vanillesuiker, poedersuiker en snufje
zout op laag vuur aan de kook brengen. Zodra de aarbeiden koken van de warmtebron afhalen en aardbeien
pureren. - Rest van de aardbeien (en de likeur) door de nog warm gepureerde aardbeien roeren. Alles laten afkoelen.
- Aardbeiensoep verdelen over 4 brede glazen of schaaltjes.
- In het midden een bolletje sorbetijs leggen.
- Garneren met citroenmelisse of basilicum.