Recept
« Terug naar recepten
Bananenpannenkoekentaart (GV)
PT20M
Bananenpannenkoekentaart (GV)
Of eigenlijk een boekweitbananenpannenkoekentaart(je).
Het voordeel van boekweit is dat het lekker en gezond is en bovendien
glutenvrij. Je kunt natuurlijk ook een ander soort meel gebruiken.
Ik had nog enkele bananen liggen die te bruin waren om zo op te eten en
wilde er gewoon pannenkoekjes mee maken. Maar omdat het zo'n mooi
stapeltje werd kwam de inspiratie vanzelf om er een taartje van te maken.
Beetje jam erop en wat verse aardbeien en daaroverheen een flinke stuif
poedersuiker en voilà. Je kunt voor de stevigheid ook tussen de
pannenkoekjes een dun laagje jam gebruiken dan plakt het nog beter aan
elkaar.
Ook heel feestelijk met een bolletje ijs en een dot slagroom.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Warm
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenpannenkoekentaart (GV) te bereiden
- Doe de bananen, eieren, mee, melk en zout in een blender of mixerkom en maak een glad beslag.
- Doe een beetje braadboter in een koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes.
- Stapel ze op een bord, eventueel met een beetje jam ertussen.
- Schep een lepel jam op het bovenste pannenkoekje en leg er wat verse aardbeien of ander fruit op. Bestuif het geheel met poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Om het extra feestelijk te maken kun je er een bolletje ijs en een dot slagroom bij serveren. Je kunt dan het taartje dan misschien beter in kleinere stukken snijden.