KookJij

Boekweitpannenkoeken

Met een buurvrouw kwam ik in gesprek over boekweitpannenkoeken. Ik kende ze niet. De buurvrouw bracht mij wat van haar pannenkoekenbeslag. Ik heb ze gebakken en ze waren erg lekker. Bij ons in Nordrhein Westfalen wordt veel met boekweitmeel gebakken. Volgende keer bak ik mijn pannenkoeken met boekweitmeel.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: buurvrouw
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Boekweitpannenkoeken te bereiden

  1. Meng het boekweitmeel met wat zout. Mix de eieren één voor eén door het meel. Voeg beetje bij beetje de melk toe tot je een mooi glad beslag krijgt zonder klonten. Als je het beslag te dik vindt voeg dan nog wat melk toe.
  2. Laat wat olie of boter smelten in de koekenpan. Verdeel een dunne laag beslag over de bodem van de koekenpan. Bak de pannenkoek eerst aan één zijde bruin. Draai de pannenkoek om en bak de andere zijde bruin.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats van gewone melk kun je hiervoor ook geitenmelk, havermelk of amandelmelk gebruiken, dan is de pannenkoek niet alleen glucosevrij maar ook lactosevrij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst