Ik was vergeten een foto van de hele taart te maken. Gelukkig bij het laatste stukje dacht ik aan de foto.
We hebben genoten van dit bijzondere lekkere hartige taartje.
Recept
« Terug naar recepten
Flensjestaart met champignons, paprika en feta
PT20M
Flensjestaart met champignons, paprika en feta
Flensjes (kleine dunne pannenkoekjes) in lagen gevuld met champignons, paprika en feta.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Gelezen in een Duits tijdschrift ???
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Flensjestaart met champignons, paprika en feta te bereiden
- Ui pellen en snipperen. Champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden.
- 1 eetlepel olie in een koekenpan verhitten. Ui hierin glazig bakken. Champignons toevoegen en op een hoge warmtebron meebakken. Het vocht moet helemaal verdwenen zijn. Doe de gehakte peterselie erbij en maak de champignons op smaak met
peper en zout. Laat de champignons wat afkoelen. - Paprika wassen, Zaadlijsten en pitjes verwijderen. Paprika snipperen.
- Feta verkruimelen.
- Flensjesbeslag maken van bloem, melk, zout en eieren.
- Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Roer de champignons en de paprika door het flensjesbeslag.
- Verhit wat olie in de koekenpan en bak hierin de flensen (ik had er 4!)
- Leg de flensjes in de springvorm met tussen de flensjes steeds een deel van de verkruimelde feta. Zorg dat je wat feta overhoudt voor bovenop de taart.
- Zet de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak de taart ongeveer 15 – 20 minuten tot de feta een lichtbruine kleur heeft gekregen.
- Snij de taart in punten.