Recept
« Terug naar recepten
Gevulde broodjes met rauwe ham ei en kaas uit de oven
PT15M
Gevulde broodjes met rauwe ham ei en kaas uit de oven
Oude broodjes of voorgebakken broodjes over? Maak dan eens dit lekkere gevulde broodje met rauwe ham, ei met kaas.
Bereiding
Hoe Gevulde broodjes met rauwe ham ei en kaas uit de oven te bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Smeer de broodjes dun in met boter of olie.
- Snij een kapje van de bovenkant van elk broodje en leg deze opzij.
- Hol de broodjes uit, maar laat nog wel wat broodkruim aan de zijkanten zitten.
- Leg in elk broodje een plak rauwe ham. Zijn het kleine plakken leg er dan 2 plakken in die elkaar overlappen.
- Meng de losgeklopte eieren met 2 eetlepels geraspte kaas, een beetje peper en weinig zout.
- Vul de met ham beklede holtes van de broodjes met het eimengsel.
- Bak de broodjes (zonder deksels) plm. 10 tot 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
- Strooi nu de rest van de geraspte kaas over de broodjes en zet de deksels op de broodjes en bak ze nog eens plm. 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de dekseltjes ook mooi bruin zijn geworden.
- Garneer met wat peterselie.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekkere lunch of bij een kop soep. In plaats van rauwe ham is gekookte ham ook lekker. Probeer ook eens geraspte geitenkaas.