Beetje bloemkool en paar aardappelen over. Toen kwam ik op het idee voor deze hele lekkere muffins. Ik heb de muffinvorm ingevet en de massa voor de muffins er zo ingezet. Volgende keer gebruik ik papieren caises, want de muffins
kwamen er niet helemaal ongeschonden uit. Maar wel heel lekker !
Een recept waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt allerlei groenten gebruiken. Ook gemakkelijk het vlees weg laten, dus ook geschikt voor vegetariërs. Kinderen zijn hier ook dol op!
Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-bloemkool muffins met ham en kaas
PT15M
Aardappel-bloemkool muffins met ham en kaas
Gemaakt van restant aardappelen, bloemkool, eieren, ham en kaas. Lekker als bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht of voor 2 personen als hoofdmaaltijd met wat sla en een kop soep.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-bloemkool muffins met ham en kaas te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak de aardappelen goed fijn. Verdeel de bloemkool in niet te kleine stukjes. Werk de bloemkool voorzichtig door de aardappelen. Je moet de bloemkoolstukjes nog kunnen zien.
- Meng de peterselie en het grootste deel van de ham en de kaas door de bloemkoolmassa.
- Klop de eieren los met peper en zout. Roer dit er ook voorzichtig door zodat de bloemkool niet te fijn wordt.
- Verdeel de massa over de muffinvormpjes (
- Strooi de rest van de kaas en de ham erover.
Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven plm. 15 - 20 minuten.