Recept
« Terug naar recepten
Aardappel-bloemkool muffins met ham en kaas
PT20M
Aardappel-bloemkool muffins met ham en kaas
Een recept waar je eindeloos mee kunt variëren. Je kunt allerlei groenten gebruiken. Ook gemakkelijk het vlees weg laten, dus ook geschikt voor
vegetariërs. Kinderen zijn hier ook dol op!
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Overig
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aardappel-bloemkool muffins met ham en kaas te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prak de aardappelen goed fijn.
- Verdeel de bloemkool in niet te kleine stukjes. Werk de bloemkool voorzichtig door de aardappelen. Je moet de bloemkoolstukjes nog kunnen zien.
- Meng de peterselie en het grootste deel van de ham en de kaas door de bloemkoolmassa.
- Klop de eieren los met peper en zout. Roer dit er ook voorzichtig door zodat de bloemkool niet te fijn wordt.
- Verdeel de massa over de muffinvormpjes.
- Strooi de rest van de kaas en de ham erover.
- Bak de muffins in het midden van de voorverwarmde oven plm. 15 - 20 minuten.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker als bijgerecht, lunchgerecht, voorgerecht of voor 2 personen als hoofdmaaltijd met wat sla en een kop soep