Recept
« Terug naar recepten
Amusechampignons van pwiggers
PT15M
Amusechampignons van pwiggers
Samen met mijn nichtje van 10 jaar gemaakt die graag een amuse wilde maken.Eenvoudig maar heel lekker. Gevulde champignons geserveerd op een lepel. Hier maak je indruk mee. Heerlijk hapje helemaal vooraf bij een dinertje.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amusechampignons van pwiggers te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de champignons schoon en haal het steeltje er voorzichtig uit. Meng de ham, peterselie en de roomkaas door elkaar.
- Vul de champignons met de ham-massa.
- Zet de champignons in een Ovenschaal.
- Giet een laagje bouillon in de ovenschaal anders worden de champignons erg droog.
- Bestrooi de champignons met de geraspte kaas.
- Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze plm. 20 minuten bakken tot ze goudbruin zien.
- Garneer de champignons met een blaadje peterselie.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Als allereerste hapje (amuse) serveren bij een dinertje